جراحی بای پس معده یکی از روش های موثر برای کاهش وزن در افرادی است که از چاقی مفرط و بیماری های مرتبط رنج می برند. در حالت طبیعی، غذا و مایعات ابتدا از مری به معده و سپس به روده باریک می رسد. اما در جراحی بای پس، بخش بزرگی از معده جدا شده و یک کیسه کوچک باقی می ماند که به قسمت میانی روده باریک وصل می شود. در این روش بر خلاف جراحی اسلیو، هیچ قسمتی از معده از بدن خارج نمی شود.
این تغییر مسیر باعث می شود غذا قسمت بزرگی از معده و روده باریک را دور بزند، که نتیجه آن کاهش اشتها و جذب کمتر کالری است. این فرآیند به کاهش وزن شدید و دائمی منجر میشود. علاوه بر کاهش وزن، بای پس معده در بهبود یا حتی درمان بیماریهای مرتبط با چاقی مانند دیابت نوع 2، فشار خون بالا و آپنه خواب نیز موثر است. در این مقاله با زبانی ساده نحوه انجام جراحی بای پس معده، مزایا، عوارض و تاثیرات آن بر سلامتی را بررسی خواهیم کرد.

کاندیدای مناسب جراحی بای پس معده
آیا اولین قدم در چاقی، عمل جراحی چاقی است؟ غیر. هر فرد چاقی نیاز به جراحی ندارد. کسانی که می خواهند عمل بای پس معده انجام دهند، باید ابتدا از فیلتر دستورالعملهای بینالمللی رد شوند. مهمترین این دستورالعمل ها به صورت موردی توضیح داده شده است:
معیارهای شاخص توده بدنی (BMI):
افراد با شاخص توده بدنی، بالای 40 یا افرادی که شاخص توده بدنی بین 35 تا 40 و حداقل یک بیماری زمینه ای جدی مانند: دیابت نوع 2، فشار خون بالا، آپنه انسدادی خواب، بیماری کبد چرب غیرالکلی و یا آرتروز شدید دارند، میتوانند گزینه مناسبی برای این جراحی باشند.
محدوده سنی
18-65 سال محدوده استاندارد سنی در این جراحی است.
خدمات ارائه شده در تلهژین
افراد مسن تر ( 70-75 سال) در صورت سلامت عمومی مناسب، ممکن است کاندید باشند.
نوجوانان (13-17 سال) با چاقی تهدید کننده زندگی هم میتوانند واجد شرایط باشند.
شکست اقدامات غیر جراحی
افرادی که تحت نظارت پزشک، به صورت مدوام جهت کاهش وزن از طریق رژیم غذایی، ورزش و داروها اقدام کرده است اما موفق به لاغری نشده است، می توانند تحت درمان با این روش قرار بگیرند. البته تمامی این تلاش ها باید به صورت مستند ارائه شود.
سلامت جسمی و ذهنی
افراد کاندید بای پس معده باید فاقد بیماری زمینه ای جدی بوده و قادر به تحمل بیهوشی عمومی و جراحی باشند.
از لحاظ روانی نیز، جهت ارزیابی اختلالات خوردن، سوء مصرف مواد یا شرایط روانی کنترل نشده، باید غربالگری روانشناختی انجام شود.
غیرسیگاری ها
سیگار کشیدن خطر نشت و بهبود ضعیف زخم را افزایش میدهد؛ ترک سیگار حداقل 6 هفته قبل از جراحی الزامی است.
تعهد به پیگیری ها و تغییر دائمی سبک زندگی
رعایت تغییرات رژیم غذایی به صورتمادام العمر، مصرف مکملها و پیگیری های منظم پزشکی از الزامات بعد از جراحی است و از قبل باید مورد بحث قرار گرفته و فرد با آگاهی کامل تصمیم به انجام آن بگیرد.
بای پس معده با توجه به اثرات متابولیک قوی و توانایی آن در کاهش رفلاکس صفرا به مری، به صورت ویژه به بیمارانی که دیابت کنترل نشده یا رفلاکس اسید شدید دارند، توصیه میشود .

نحوه انجام عمل بایپس معده
در جراحی بای پس، حجم معده کاهش و مسیر گوارش تغییر داده می شود. بنابراین حجم غذای دریافتی و جذب کالری بسیار کمتر شده و وزن کاهش می یابد.
رایجترین روش مورد استفاده در بای پس معده، روش روکس ان وای (Roux-en-Y) است. این جراحی معمولا بسته و به صورت لاپاراسکوپی و با ایجاد برشهای کوچک و استفاده از دوربین انجام میشود، بنابراین بهبودی سریع بوده و جای زخم ها، زیاد قابل مشاهده نخواهد بود. همه مراحل انجام این جراحی را قدم به قدم با هم، بررسی خواهیم کرد.
١. بیهوشی و موقعیتدهی
در مرحله اول بیمار را روی تخت به پشت می خوابانند و سپس بیهوشی عمومی برای القای خواب و جلوگیری از درد انجام میشود.
٢. قرار دادن پورت
در مرحله دوم جهت ورود ابزارهای جراحی به داخل بدن، پنج تا شش برش کوچک، هر کدام در حد ٥ تا ١٢ میلیمتر، در دیواره شکم ایجاد میشود.
تروکارها، لولههای توخالی هستند که از طریق برش ها، امکان ورود لاپاراسکوپ (دوربین کوچک) و ابزارهای جراحی به بدن را فراهم می کند.
٣. ایجاد کیسه معده
با استفاده از یک دستگاه منگنه، قسمت بالایی معده از قسمت پایینی آن جدا میشود و کیسهای با حجم تقریبی ۱۵ تا ۳۰ میلیلیتر باقی می ماند. این کیسه که همان معده جدید است، حجم وعده غذایی را محدود کرده و به سیری زودرس منجر میشود. این کیسه بعدا، مستقیم به روده باریک متصل می شود.
٤. برش و اتصال مجدد روده کوچک
مرحله بعدی، مرحله تقسیم و برش روده کوچک است. ابتدا روده کوچک، ٧٥ الی ١٥٠ سانتی متر پایینتر از معده، در یک نقطه بریده می شود. قسمت پایینی روده (roux limb) را به کیسه جدید معده وصل می شود و قسمت بالایی آن که مسئول حمل شیره های گوارشی پانکراس و صفرا است، به نقطه ای پایین در روده وصل می شود تا فرآیند هضم دچار اختلال نشود.
سپس
٥. آزمایش نشت و هموستاز
جراح تمام خطوط منگنه را از نظر خونریزی بررسی میکند و با وارد کردن هوا یا رنگ به داخل کیسه کوچک معده، از نظر داشتن نشتی آن را بررسی میکند. همچنین اگر نقطه ای از خط منگنه خونریزی داشته باشد، سوزانده یا بخیه میشود.
دقت در این مرحله، از بسیاری از عوارض بعد عمل پیشگیری می کند.
٦. بستن برشها
در این مرحله، ابزارها خارج میشوند و برشهای کوچک پوست با بخیههای قابل جذب یا چسب جراحی بسته میشوند. سپس محل برش ها را با پانسمان استریل می پوشانند.
٧. ریکاوری
بیمار در اتاق ریکاوری و تحت نظارت به هوش میآید. در این مدت علائم حیاتی، سطح درد و میزان ادرار به دقت کنترل و ارزیابی میشود.
مایعات داخل وریدی و داروهای کنترل درد تا زمانی که بیمار مایعات شفاف را تحمل کند، ادامه مییابد.

نکته: در مراکز پیشرفته و باتجربه، کل جراحی 2 تا 3 ساعت طول میکشد و اغلب بیماران 1 تا 2 روز در بیمارستان می مانند.
مقایسه جراحی اسلیو معده و بای پس معده
اسلیو معده یا گاسترکتومی اسلیو، برداشتن بخش بزرگی از معده برای تشکیل یک لوله باریک است که مصرف غذا و سطح هورمون گرسنگی را محدود می کند. در اسلیو معده ٧٥-٨٠٪ معده برداشت و حذف می شود. در حالی که در بایپس، هیچ قسمتی از معده حذف نمی شود بلکه با ایجاد مسیر جدید، بخش بزرگی از معده و روده کوچک دور زده می شود.
گاسترکتومی اسلیو سادهتر و کوتاهتر است و مشکلات تغذیهای کمتری دارد، اما بایپس معمولاً باعث کاهش وزن بیشتر و پایدارتری میشود، به خصوص در بیمارانی که دیابت کنترل نشده یا بیماری رفلاکس معده به مری شدید دارند.

روش های جراحی بایپس معده
در ادامه انواع تکنیک های بای پس معده، که در جراحی کاهش وزن استفاده می شود، توضیح داده شده است. این تکنیک ها بر اساس نحوه تغییر مسیر دستگاه گوارشی، میزان محدودیت و سوء جذب دسته بندی می شود.
روش جراحی بسته
روش بسته که با لاپاراسکوپی انجام می شود، کم تهاجمی بوده و بهبودی سریعتر و جای زخمهای کوچکتری دارد.
بایپس معده استاندارد (Roux-en-Y)
این روش، استاندارد طلایی و رایج ترین تکنیک مورد استفاده در جراحی بای پس معده است. کیسه کوچک معده به قسمت میانی روده باریک (ژژنوم) متصل می شود. بنابراین دوازدهه، بخش ابتدایی معده و ابتدای ژژنوم از گوارش غذا حذف می شود.
این تکنیک، ٢ تا ٣ ساعت زمان می برد. طی ١٢ تا ١٨ ماه اول، حدود ٦٠-٨٠٪ از وزن اضافی کاهش پیدا می کند. این تکنیک نتایج بلند مدت اثبات شده ی بیشتری دارد و به بهبود بیماری های دیابت و رفلاکس صفراوی کمک قابل توجه می کند. این روش، بسیار پیچیده است و به تجربه و مهارت بالایی نیاز دارد.
بایپس معده محدود (بایپس معده تک آناستوموزی، OAGB)
این تکنیک، نسخه ساده تر Roux-en-Y است و ترکیبی از اسلیو و بای پس معده است، با این تفاوت که قسمت کوچکتری از روده برداشته می شود. در این روش قسمت اعظم معده برداشته می شود و معده به صورت یک لوله به ژژنوم متصل می شود.
زمان عمل کوتاهتر (١-٢ ساعت) است، اما ممکن است خطر رفلاکس صفراوی و زخم حاشیه ای بیشتری داشته باشد.
انحراف بیلیوپانکراتیک با سوئیچ دوازدهه (BPD/DS)
در این روش، اسلیو معده با بایپس گسترده روده کوچک ترکیب میشود. بخش بزرگی از معده با اسلیو برادشته شده و دوازدهه به بخش پایانی روده باریک (ایلئوم) متصل می شود. بنابراین به سوء جذب قابل توجهی منجر می شود.
مدت زمان جراحی ٣ الی ٤ ساعت خواهد بود.
این تکنیک برای چاقی های شدید (BMI>50)، مناسب است و بیشترین کاهش وزن (٧٠-٩٠٪) را به همراه دارد. اما ممکن است باعث ایجاد سوء تغذیه ی پروتئین، کالری، ویتامین و مواد معدنی شود.
بایپس دیستال Roux-en-Y
بخش طولانیتری از روده کوچک را نسبت به بای پس استاندارد حذف میکند تا سوء جذب را افزایش دهد.
در بیماران بسیار چاق (BMI ≥ 50) مورد استفاده قرار می گیرد و نیاز به نظارت دقیق تغذیهای دارد.
روش جراحی باز
روش باز برای بیمارانی که سابقه جراحی گسترده شکمی داشته اند، در نظر گرفته می شود.
مزایا جراحی بای پس معده
بای پس معده علاوه بر کاهش وزن، مزیت های درمانی گسترده دیگری نیز دارد:
کاهش وزن قابل توجه و پایدار
همانطور که گفته شد به طور متوسط، بیماران در عرض ١٢ تا ١٨ ماه اول، ٦٠ تا ٨٠ درصد از وزن اضافی بدن خود را از دست میدهند و این کاهش وزن در پیگیریهای ٥ و ١٠ ساله به طور مداوم حفظ میشود.
بهبود یا درمان دیابت نوع 2
چند هفته پس از جراحی، ٨٠ درصد از بیماران به دلیل تغییرات هورمونی و کاهش مقاومت به انسولین، بهبودی قابل توجهی در میزان قند خون خود را تجربه میکنند.
بهبود بیماری های قلبی عروقی
کاهش فشار خون بالا، دیس لیپیدمی و نشانگرهای التهابی، خطر بیماری های قلبی را کاهش میدهد.
محققان می گویند بای پس معده، مرگ ناشی از بیماری های قلبی را ٤٠٪ کاهش می دهد.
کاهش آپنه انسدادی خواب
پس از جراحی شدت بیماری کمتر شده و وابستگی به دستگاههای فشار مثبت مداوم راه هوایی (CPAP) نیز کاهش مییابد.
افزایش کیفیت زندگی
تحرک بهتر، عزت نفس بالا، تعاملات اجتماعی و رفاه روانی پس از جراحی، کیفیت زندگی بیماران را بهبود میبخشد.
بهبود کبد چرب غیرالکلی
کاهش چربی و التهاب کبد پس از جراحی، باعث نرمال شدن آنزیم های کبدی در آزمایشات خونی می شود.
کاهش مرگ و میر
نتایج مطالعات نشان میدهد که میزان مرگ و میر ناشی از بیماریهای قلبی عروقی، سرطان و عوارض دیابت، در افرادی که بای پس معده انجام داده اند نسبت به سایر افراد دارای اضافه وزن، بسیار کمتر است.
بهبود بالقوه در باروری
کاهش وزن اغلب چرخههای قاعدگی طبیعی را در زنان مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک منظم تر کرده و باروری را بهبود میبخشد.
کاهش خطر سرطان
احتمال بروز سرطانهای مرتبط با چاقی مانند سرطان آندومتر، سرطان سینه و روده بزرگ) پس از کاهش وزن، کاهش مییابد.

نکته: به طور کلی، RYGB نه تنها باعث کاهش وزن میشود، بلکه بهبودهای عمیق متابولیکی، روانی و اجتماعی را نیز به همراه دارد.
آمادگیهای قبل از عمل بای پس
برنامهریزی دقیق قبل از عمل، خطرات جراحی را کاهش داده و نتایج را بهینه میکند:
ارزیابی پزشکی
بررسی تاریخچه پزشکی، معاینات بالینی، چک آزمایشهای خونی از جمله شمارش کامل خون (CBC)، عملکرد کبد و کلیه، ارزیابی های تغذیهای و بررسی سطح ویتامین ها، برای اطمینان از مناسب بودن جراحی برای بیمار و شناسایی خطرات احتمالی ضروری است.
ارزیابی قلبی و ریوی
در بیماران دارای مشکلات قلبی و ریوی، بررسی دقیق نوار قلب، تست استرس یا اکوکاردیوگرام و آزمایشهای عملکرد ریوی، ضروری است.
رژیم غذایی قبل از عمل
یک رژیم غذایی بسیار کمکالری (800 تا 1200 کیلوکالری در روز) به مدت 2 تا 4 هفته، حجم کبد و چربی احشایی را کاهش داده و دسترسی لاپاراسکوپی را بهبود میبخشد. احتمال خونریزی حین عمل نیز کمتر می شود.
سیگار کشیدن و مصرف الکل
حداقل 6 هفته قبل از عمل بای پس معده، سیگار کشیدن و مصرف الکل را ترک کنید، زیرا میتواند بر عملکرد کبد تأثیر بگذارد و با داروهای مورد استفاده تداخل ایجاد کنند.
غربالگری روانشناختی
جراحی بای پس معده، تغییرات اساسی در سبک زندگی فرد پس از جراحی ایجاد می کند، بنابراین آمادگی روانی برای موفقیت طولانی مدت ضروری است.
ارزیابی افسردگی، اضطراب، اختلالات خوردن و مصرف مواد مخدر، جزء غربالگری های روانشناختی در این زمینه خواهد بود.
ورزش
تمرینات هوازی ملایم (پیادهروی و شنا) برای بهبود آمادگی قلبی عروقی و تمرینات قدرتی برای حفظ توده عضلانی بدون چربی قبل از، بیمار را از نظر جسمانی آماده می کند.
مرخصی از کار
بسته به نیازهای شغلی، برای ۲ تا ۴ هفته دوری از کار برنامهریزی کنید.
مراقبت های پس از عمل بای پس
پیروی از دستورالعمل های پس از عمل بای پس معده، برای پشتیبانی از بهبودی و پیشگیری از عوارض حیاتی است:
رژیم غذایی پس از جراحی
تغییرات رژیم غذایی پس از عمل، تدریجی خواهد بود تا شرایط برای سازگاری معده جدید و روده تغییریافته، مهیا شود.
روزهای 1 تا 3 (مایعات شفاف): آب، ژلاتین و آبمیوه رقیق شده بدون قند.
هفتههای 1 تا 2 (مایعات کامل): شیک پروتئین، شیر بدون چربی، ماست کمچرب و سوپهای صاف شده.
هفتههای 3 تا 4 (غذاهای پوره شده): گوشت بدون چربی مخلوط، سبزیجات پخته نرم و پوره مرغ.
هفتههای 5 تا 6 (جامدات نرم): تخم مرغ، میوههای کنسرو شده و سبزیجات پخته نرم.
پس از 6 تا 8 هفته (بافت معمولی): وعدههای غذایی کوچک و مکرر با تمرکز بر پروتئین بدون چربی، سبزیجات و غلات کامل. پرهیز از مصرف شکر ساده، غذاهای پر چرب و نوشیدنی های گازدار.
آبرسانی و مکملها
به دلیل سوء جذبی که بعد از جراحی ایجاد می شود، بیماران در معرض کمبودهای تغذیه ای هستند. مصرف مکمل ها برای پیشگیری از این مشکل، ضروری هستند.
در طول روز آب بنوشید تا از کمآبی بدن جلوگیری شود.
مصرف مولتی ویتامین و مواد معدنی
سیترات کلسیم (۱۲۰۰-۱۵۰۰ میلیگرم) به همراه ویتامین D.
ویتامین B12 (٥٠٠-١٠٠٠ میکروگرم) زیرزبانی یا تزریق ماهانه.
آهن (۴۵-۶۰ میلیگرم) برای زنان در سن باروری یا افرادی که ذخایر آهن کمی دارند.
پروتئین جهت تامین ٦٠-٨٠ گرم پروتئین روزانه در ماه های اول.
انجام آزمایشات بررسی سطوح ویتامین ها و مواد معدنی هر ٣ الی ٦ ماه در سال اول ضروری است.
مدیریت درد
مسکنهای خوراکی خود را طبق دستور پزشک معالج مصرف کنید.
فعالیت بدنی
روزهای ١ تا ٤: پیادهرویهای کوتاه و سبک چند بار در روز، خطر ترومبوآمبولی را کاهش می دهد و به بهبود گردش خون کمک می کند.
هفتههای ۱-۲: پیادهرویهای متعدد روزانه. از بلند کردن اجسام بیش از ۵ کیلوگرم خودداری کنید.
هفتههای ۳-۴: حرکات کششی ملایم، دوچرخهسواری ثابت و کارهای سبک خانه.
هفتههای ۵-۸: بازگشت تدریجی به تمرینات هوازی و مقاومتی سبک تحت نظر پزشک.

مراقبت از زخم
برشهای محل پورت ها را تمیز و خشک نگهدارید.
دستورالعملهای جراح را برای تعویض پانسمان دنبال کنید.
در صورت قرمزی، تورم یا ترشح از محل برش ها به پزشک اطلاع دهید.
مراجعههای بعد از جراحی
۲ هفته بعد از عمل: بررسی محل برش و پیشرفت رژیم غذایی.
۱ ماه بعد از عمل: چک آزمایشهای خونی برای بررسی وضعیت تغذیه و ارزیابی وزن.
۳، ۶ و ۱۲ ماه بعد از عمل: ارزیابیهای جامع
سپس سالانه تا آخر عمر.
حمایت رفتاری
تغییرات اساسی در سبک زندگی و تصویر بدنی، بیمار را با چالش روانی بزرگ روبرو می کند. بنابراین مشاوره های روانشناختی، شرکت در گروه های حمایتی و آموزش خانواده بیمار، در رعایت رژیم غذایی و سازگاری با تغییرات نقش کلیدی دارد.
عوارض جانبی جراحی بای پس
عوارض پس از جراحی بای پس معده، ممکن است از خفیف تا شدید متغیر باشد. این عوارض شامل موارد زیر است:
تهوع و استفراغ
تهوع و استفراغ یکی از رایج ترین عوارض بای پس معده می باشد که با داروهای ضد تهوع و تنظیم رژیم غذایی مدیریت میشود.
سندرم دامپینگ
انتقال سریع قندها به روده کوچک باعث تعریق، حالت تهوع، اسهال و سرگیجه میشود که با اجتناب از غذاهای پرقند از آن جلوگیری میشود.
کمبودهای تغذیهای
خطر کمبود آهن، کلسیم، ویتامین B12، فولات و ویتامینهای محلول در چربی وجود دارد.
نشت آناستوموز
نشتی در ۱ تا ۳ درصد موارد رخ میدهد. علائم آن شامل تب، افزایش ضربان قلب و درد شدید شکم است. تشخیص زودهنگام از طریق سیتیاسکن ممکن است.
خونریزی
خونریزی میتواند زودهنگام (کمتر از ۴۸ ساعت) یا دیرهنگام رخ دهد که در این حالت ممکن است نیاز به تزریق خون یا جراحی مجدد باشد.
تنگیها
تنگی محلی که تحت جراحی قرار گرفته است می تواند باعث تهوع و استفراغ شود که با اتساع بالون آندوسکوپی درمان میشود.
زخمهای حاشیهای
زخمهای حاشیه ای به زخم یا فرسایش مخاط در محل اتصال کیسه به روده گفت می شود که میتواند باعث درد و خونریزی شوند. این زخم ها با داروهای مسدودکننده اسید قابل درمان است.
فتقهای داخلی
روده کوچک میتواند از طریق فضاهای غیر طبیعی (نقایص مزانتریک) دچار فتق شده و باعث انسداد یا ایسکمی شود که نیاز به جراحی ترمیمی اورژانسی دارد. از علائم فتق داخلی میتوان به درد شکم، تهوع، استفراغ و نفخ اشاره کرد.
سنگ کیسه صفرا
کاهش سریع وزن، خطر سنگ کیسه صفرا را افزایش میدهد که داروهای پیشگیرانه یا کوله سیستکتومی همزمان ممکن است در نظر گرفته شود.
اثرات روانی
پس از عمل بای پس، ممکن است نوسانات خلقی، نگرانی در مورد تصویر بدنی یا اعتیاد به مواد مخدر (مثلاً مورفین) ایجاد شود؛ مشاوره و گروههای حمایتی به مدیریت این تغییرات کمک میکنند.
لخته شدن خون
ترومبوز ورید عمقی (DVT) و آمبولی ریوی (PE) نادر اما جدی هستند؛ با راه رفتن زودهنگام و استفاده از دستگاههای فشردهسازی میتوان از آنها جلوگیری کرد.

هزینه عمل بای پس معده
هزینه نهایی عمل بایپس معده در ایران بسته به نوع بیمارستان (دولتی یا خصوصی)، دستمزد جراح، طول اقامت و تجهیزات مصرفی متغیر است. در بیمارستانهای خصوصی در سال ۱۴۰۳، متوسط هزینه کل جراحی، حدود ۹۰–۹۸ میلیون تومان برآورد شده است. در حالی که در بیمارستانهای دولتی، این عدد به ۳۰–۳۵ میلیون تومان میرسد.
پوشش بیمهای
۱. بیمههای پایه (تامین اجتماعی، سلامت):
جراحی بای پس معده، فقط در صورتی که BMI، بالاتر از ٤٠ یا ٣٥ تا ٤٠ و همراه با دیابت نوع ۲ باشد، تحت پوشش بیمه ای قرار میگیرد.
۲. بیمههای تکمیلی:
در صورت داشتن شرایط BMI بالا (≥ 40 یا ≥ 35 با دیابت)، میتوانید کل یا بخش عمده ( ۶۰–۱۰۰٪) هزینه را از بیمه تکمیلی دریافت کنید.
معمولاً شما ابتدا حدود ۶۰٪ مبلغ را پرداخت میکنید و پس از ارائه مدارک و فاکتور، بیمه مابقی را بازپرداخت میکند.
نکته: برای اطمینان از مقدار دقیق پوشش و فرایند مستندسازی، حتماً با واحد بیمه شرکت خود تماس بگیرید و پیش از عمل از صدور معرفینامه و تعهد پرداخت مطمئن شوید.
نتیجهگیری
جراحی بایپس معده یک روش استاندارد برای بیماران مبتلا به چاقی شدید است که با محدودیت غذایی و سوء جذب خفیف، باعث کاهش وزن قابل توجه و پایدار می شود. فراتر از تأثیر آن بر BMI، با بهبودی و حتی رفع بیماری های همراه- به ویژه دیابت نوع 2، همراه است. موفقیت این عمل به آمادگی های جامع قبل از عمل، تکنیک دقیق جراحی و پایبندی مادام العمر به تغییرات رژیم غذایی، مکملها و پیگیری های پزشکی بستگی دارد.